Blog

Het normale RC vliegen wordt vaak ervaren als moeilijk, voornamelijk de verschillende oriëntatie mogelijkheden vergen aardig wat training. Als je met je drone van je af vliegt, zijn alle richtingen gewoon zoals je die gewend bent. Als je met de stik naar rechts stuurt, gaat je drone naar rechts en voor links geldt hetzelfde. Zodra je de drone omkeert daarentegen en met de drone op je af komt vliegen, wordt het ineens een stuk lastiger. Alle richtingen zijn op dat moment gespiegeld (rechts is nu dus niet meer rechts). Om dit allemaal onder de knie te krijgen en je drone feilloos om alle bomen en hindernissen te sturen, zul je aardig wat uurtjes moeten investeren in training. FPV vliegen is echter iets totaal anders dan het normale drone vliegen. Deze manier van vliegen neemt namelijk de vele uren training op de verschillende oriëntatie mogelijkheden weg! Zodra je de FPV bril opzet en je drone laat opstijgen, is links gewoon weer links en rechts weer rechts, of je nou met de drone van je af vliegt of naar je toe!

FPV staat namelijk voor First Person View en zorgt ervoor dat jij als het ware in de ‘cockpit‘ van je drone kan kruipen. FPV vliegen geeft je de mogelijkheid om live het beeld te volgen van een op de drone geplaatste camera (meestal aan de voorkant van de drone). Door het gebruik van een speciale FPV goggle is het net alsof je je bevindt in je eigen race game!

Toch vereist ook FPV vliegen wat training om de allerbeste te worden, maar de uren training op de oriëntatie mogelijkheden zijn niet meer nodig!

Naast minder trainingsuren heeft FPV vliegen nog meer leuke bijkomstigheden:

Waar voor normaal drone vliegen vaak een grote open ruimte vereist is, kun je met FPV vliegen zelfs vliegen op de meest onmogelijke plekken. Wat denk je er bijvoorbeeld van om tussen de bomen door te racen en om de huizen heen?! Zonder FPV ben je je drone dan allang uit het zicht verloren, maar FPV zorgt ervoor dat je ook op deze manier nog steeds controle hebt over je drone!

Door te vliegen met FPV is het net alsof je je begeeft in je eigen race game! Het geeft je de mogelijkheid om nog sneller te vliegen en geen parcours is meer te gek voor je drone!
[related_posts_by_tax before_title="" posts_per_page="4" format="thumbnails" image_size="related-thumb" columns="4"]

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X